Fikske (geadopteerd)


Geslacht: Reu
Ras/Type: Kruising
Leeftijd: 3 jaar
Schofthoogte: 30 cm
Gecastreerd: Ja
Land van Herkomst: Almería, Spanje
Huidige verblijfplaats: Spijkenisse
Vergoeding: 400 euro
   
Contact opnemen  


Het verhaal van Fikske:

In het Zuiden van Spanje leven veel zwerfhonden. Een Belgisch echtpaar zet zich dagelijks met hart en ziel in voor deze dieren. Zij runnen een kleinschalig asiel waar de door hen geredde honden liefdevol verzorgd worden. Enige tijd geleden werd hun hulp gevraagd voor drie hondjes waaronder Fikske (en Rossa en Kiko, ook op deze site). Fikske's baasjes hebben hun huis verkocht en zullen eind maart naar Bali verhuizen. Helaas kunnen de hondjes niet mee en de mensen wisten niet wat ze met de dieren aan moesten. Ze waren ten einde raad en overwogen zelfs euthanasie. Gelukkig bood het Belgische echtpaar aan te helpen. Stichting Wereldhonden werd via hen benaderd en gevraagd mee te zoeken naar een nieuw thuis voor Fikske. Rossa en haar zoontje Fikske, toen nog een pupje, werden zo'n vier jaar geleden gevonden in een natuurgebied waar de hondjes waarschijnlijk achtergelaten zijn. De honden waren hier natuurlijk kansloos en de mensen besloten moeder en zoon te redden van de hongerdood en uitdroging. Rossa en Fikske werden in huis genomen. Vier jaar lang hebben ze hier een heerlijk vrij leventje gehad waarbij ze vaak samen uren in de natuur op pad gingen. Rossa kent dan ook geen druk verkeer en heeft de laatste vier jaren in een rustige bergachtige omgeving geleefd. Zij zal dus moeten wennen aan woonbuurten, het verkeer en ook aan het lopen aan een riem. Onze ervaring is dat met geduld en liefde honden zich verbazingwekkend snel aanpassen aan hun nieuwe leefomgeving. Op 20 maart is Fikske aangekomen in Nederland. Hij wordt opgevangen in een gastgezin waar meerdere honden (waaronder Kiko) opgevangen worden. Fikske weegt ongeveer 8 kilo.

Het karakter van Fikske:

Fikske is de kleinste van de drie maar wèl de dapperste! Hij kan uren wandelen en gaat dan met plezier achter konijnen of muizen aan. Fikske speelt graag met de andere honden. Hij is heel speels en sociaal. Hij is een lief ventje, is zindelijk en maakt niets kapot in huis. Hij springt graag op je schoot voor een knuffel. In de ochtend krijgen de drie hondjes altijd een hondenkoekje, ze kennen het geluid van de ijskast die open gaat goed..wat ze meestal ook iets oplevert. Fikske is een heerlijk verwend hondje. Moeder Rossa is vaak in de buurt van Fikske te vinden. Eigenlijk zijn ze overal samen. Wat zou het mooi zijn als ze samen geadopteerd zouden worden. Volgens onze contactpersoon in Spanje is het echter niet persé noodzakelijk om moeder en zoon samen te plaatsen. En kunnen ze ook zelfstandig gelukkige hondjes worden. 

Opmerking:

Voor meer informatie over de opvang in Spanje zie: https://www.wereldhonden.nl/over-ons/buitenlandse-partners/galgos-rescue-almeria