Kiko 


Geslacht: Reu
Ras/Type: Kruising
Leeftijd: 5 jaar
Schofthoogte: 40 cm
Gecastreerd: Ja
Land van Herkomst: Almería, Spanje
Huidige verblijfplaats: Spijkenisse
Vergoeding: 400 euro
Bijzonderheden: Nieuw filmpje: Kiko in Nederland!
Contact opnemen  

Het verhaal van Kiko:

In het Zuiden van Spanje leven veel zwerfhonden. Een Belgisch echtpaar zet zich dagelijks met hart en ziel in voor deze dieren. Zij runnen een kleinschalig asiel waar de door hen geredde honden liefdevol verzorgd worden. Enige tijd geleden werd hun hulp gevraagd voor drie hondjes waaronder Kiko (en Rossa en Fikske, ook op deze site). Kiko's baasjes hebben hun huis verkocht en zullen eind maart naar Bali verhuizen. Helaas kunnen de hondjes niet mee en de mensen wisten niet wat ze met de dieren aan moesten. Ze waren ten einde raad en overwogen zelfs euthanasie. Gelukkig bood het Belgische echtpaar aan te helpen. Stichting Wereldhonden werd via hen benaderd en gevraagd mee te zoeken naar een nieuw thuis voor Kiko. Kiko kwam op een dag aangelopen bij een familie, hij was nog maar een klein pupje en had maar liefst twee halsbandjes om. De mensen riepen hem, Kiko kwam meteen en is nooit meer weg gegaan. Dierenartsen zijn nog benaderd en flyers opgehangen maar geen baasje dat zich meldde voor Kiko. Gelukkig mocht hij bij de lieve mensen blijven waar hij vijf jaar lang een heerlijk leven gehad heeft. Kiko is gewend om vrij los te lopen in de natuur waar zijn huis staat. Hij kent dan ook geen druk verkeer en heeft de laatste vijf jaren in een rustige bergachtige omgeving geleefd. Hij zal dus moeten wennen aan woonbuurten, het verkeer en ook aan het lopen aan een riem. Onze ervaring is dat met geduld en liefde honden zich verbazingwekkend snel aanpassen aan hun nieuwe leefomgeving. 

Het karakter van Kiko:

Kiko is een prachtig Spaans ras hondje (Bodeguero terrier) met een eigenzinnig karakter. Het is een heerlijk maatje voor in huis, lief en aanhankelijk. Een wandelingetje op zijn tijd is leuk, maar Kiko is geen kilometervreter. Gezellig een spelletje doen of bij je op de bank is zijn favoriet. Lekker bij je zitten en gekriebeld worden is voor hem de hemel op aarde! Kiko is een echte persoonlijkheid. Hij heeft soms ook even tijd nodig voor zichzelf. Hij is in zijn opvanggezin dol op de twee (oudere) zoons en houdt van lekker eten. Kiko kan het goed vinden met andere honden. Kortom Kiko heeft wat menselijke trekjes. Kiko kiest zijn baasje en als hij voor jou gekozen heeft, dan doet ie alles voor je! Kiko heeft aanleg om een beetje te dik te worden en hij mist een staart. 

Opmerking:

Voor meer informatie over de opvang in Spanje zie: https://www.wereldhonden.nl/over-ons/buitenlandse-partners/galgos-rescue-almeria