Lucy (in optie)


Geslacht: Teef
Ras/Type: Kruising
Leeftijd: 1 jaar
Schofthoogte: 55 cm
Gesteriliseerd: Nee
Land van Herkomst: Athene, Griekenland
Huidige verblijfplaats: Athene, Griekenland
Vergoeding: 360 euro
Bijzonderheden: hersteld van Leishmaniose behandeling
Contact opnemen  

Het verhaal van Lucy:

Dit is het bijzondere verhaal van Lucy, gered door één van onze eigen Wereldhonden vrijwilligers! De vrouw was een paar dagen in Athene voor een bezoek aan het asiel. Tijdens een rit door het buitengebied van Athene kruiste haar pad een zielige en bange straathond. Het was Lucy, zij was in zwaar verwaarloosde staat. Lucy's vacht zat vol kale plekken. Haar huid onder de schurft en geïnfecteerde wonden. Ook haar staart lag er half af, het leek alsof deze er (expres?) af gescheurd was. Er werd besloten Lucy te redden en naar de dierenarts te brengen. Dit was niet eenvoudig want Lucy liet zich in eerste instantie niet vangen, bang als ze was voor mensen. Na ongeveer een uur lukte het uiteindelijk toch. Bij de dierenarts werd Lucy positief getest op Leishmaniose, een ziekte die door een levend zandvliegje overgebracht kan worden (voor meer informatie https://www.wereldhonden.nl/hond-adopteren/informatie/ziektes#Leishmaniose). Na een behandeling is de ziekte inmiddels onder controle en is er aan Lucy helemaal niets meer te merken. Wèl wordt over een half jaar een nieuwe bloedtest aanbevolen. Ook voor de schurft werd Lucy behandeld, hierna heeft zij een maand in isolatie doorgebracht. Gelukkig is Lucy jong en sterk en herstelde ze volledig. Lucy is inmiddels veranderd in een prachtige zelfverzekerde hond. Ze wordt momenteel opgevangen in het huis van een hondentrainer waar nog zeven andere ex straathonden verblijven (waaronder Lucky, ook op deze site). Hier wordt Lucy verder gesocialiseerd en voorbereid op haar leven in Nederland. Lucy is nog niet gesteriliseerd omdat zij half februari loops is geweest. De dierenarts adviseert Lucy in mei te laten steriliseren. Lucy is geboren omstreeks februari 2020 en ze weegt 20 kilo.

Het karakter van Lucy:

De ontwikkeling die Lucy doorgemaakt heeft is bijna onvoorstelbaar. Van een bange onzekere hond tot de enthousiaste en zelfverzekerde hond die ze nu is. Lucy is sociaal, intelligent, vrolijk en vriendelijk. Ze is avontuurlijk en vol energie. Iedereen houdt van Lucy, ze heeft een sterk karakter en wordt graag uitgedaagd, zowel fysiek als mentaal. Lucy zou een geweldig maatje zijn voor een andere hond. Ze voelt zich prettig in de hondenroedel en is hier rustig en niet dominant. Ze blijft op de vlakte en valt niet op. Lucy is geleerd netjes aan de riem mee te lopen en ook is zij zindelijk in huis. Met katten kan Lucy het ook goed vinden. 

Opmerking:

Voor meer informatie over de opvang in Athene zie https://www.wereldhonden.nl/over-ons/buitenlandse-partners/scars-athene