Lucky (in optie)

Geslacht: Reu
Ras/Type: Kruising
Leeftijd: 1 jaar
Schofthoogte: 60 cm
Gecastreerd: Ja
Land van Herkomst: Athene, Griekenland
Huidige verblijfplaats: Athene, Griekenland
Vergoeding: 360 euro
Bijzonderheden: Mist linker voorpoot
Contact opnemen  

Het verhaal van Lucky:

Lucky is gered door een dierenarts op het platteland van Griekenland toen hij een maand of drie was. Een roedel zwerfhonden had Lucky dusdanig toegetakeld dat hij zwaar gewond was en zijn poot geamputeerd moest worden. Na de operatie werd Lucky naar Athene gebracht waar hij in een asiel ondergebracht werd. Later werd hij opgevangen op een appartement en de laatste paar maanden leeft Lucky bij een hondentrainer, samen met nog zeven andere honden (waaronder Lucy, ook op deze site). Lucky werd al snel onderdeel van de roedel en leerde iedere dag meer over het huishonden bestaan. Binnenkort is Lucky klaar voor zijn nieuwe leven in Nederland, bij eigen baasjes om van te houden. Lucky is geboren in januari 2020 en hij weegt 30 kilo.

Het karakter van Lucky:

Het missen van een poot is geen enkel probleem voor jonge knappe stoere Lucky. Hij kan alles wat zijn vierpotige vrienden kunnen. Zoals bijvoorbeeld graven, zwemmen en rennen. Lucky doet vrolijk mee. Hij is een enthousiaste jongen die geniet van het leven. Lucky draait goed mee in het huishouden met de vele andere honden om hem heen. Als er een nieuwe hond in de groep geintroduceerd wordt lijkt hij zicht verantwoordelijk te voelen om de balans in de groep te houden. Hij observeert en beschermt. Maar begrijpt dat de mens de baas is en die volgt hij dan ook trouw. Lucky loopt buiten goed mee aan de riem, hij is zindelijk en gewend aan het leven binnenshuis. Lucky is sociaal, naar mens en dier. Hij onderneemt graag nieuwe dingen en geniet van uitstapjes met zijn baasje. Lucky houdt van mensen en communiceert graag met ze, is graag bij ze en leert graag van ze. Als 'driepoter' doet Lucky het erg goed maar het is natuurlijk wel belangrijk dat hij niet te zwaar wordt. Een gezond dieet en dagelijkse wandelingen houden hem mooi slank en fit.

Opmerking:

Voor meer informatie over de opvang in Athene zie https://www.wereldhonden.nl/over-ons/buitenlandse-partners/scars-athene