Romeo uit Griekenland (geadopteerd)


Geslacht: Reu
Ras/Type: Kruising
Leeftijd: 1 jaar
Schofthoogte: 76 cm
Gecastreerd: Ja
Land van Herkomst: Athene, Griekenland
Huidige verblijfplaats: Voorburg
Vergoeding: 360 euro
Bijzonderheden: licht gebogen scheenbenen:        uitleg zie tekst
Nieuw filmpje: Romeo in Nederland!
Contact opnemen  

Het verhaal van Romeo (prachtig in beeld gebracht zie bijgaand filmpje):

Romeo leefde zijn leven op straat in een klein Grieks plattelandsdorpje. In juli 2020 werd hij ontdekt door een vrijwilligster van SCARS (Second Chance Animal Rescue Society). Romeo leek in eerste instantie een vrolijke jonge hond die probeerde te overleven in een vijandelijke omgeving. Maar de vrijwilligster zag hem na verloop van tijd steeds magerder, slomer en zwakker worden. En zij besloot deze lieve hond van de straat te redden. Romeo werd opgevangen op een appartement waar drie andere honden en twee katten aanwezig zijn. De eerste paar dagen weigerde Romeo te eten en was hij stil en teruggetrokken. Maar toen hij eenmaal vertrouwen had in zijn nieuwe situatie herstelde hij, zowel fysiek als psychisch. Hij paste zich aan en leerde al snel de huisregels. Romeo werd op ziektes getest, gevaccineerd en gecastreerd. Na de eerste socialisatie werd Romeo ondergebracht in een hondenhotel waar hij een kennel deelt met een teef. Hier wordt dagelijks met hem getraind en krijgt hij de beweging die hij nodig heeft. Romeo is een echte Wereldhond die een eigen thuis en eigen baasjes als geen ander verdient. Eind februari zal Romeo naar Nederland afreizen, waar hij zal worden opgevangen in een gastgezin. Romeo is geboren in juni 2019 en hij weegt 30 kilo. Op 24 februari is Romeo in Nederland aangekomen. Hij wordt opgevangen in een gastgezin waar meerdere honden aanwezig zijn.

Het karakter van Romeo:

Romeo is een 'happy dog', een vrolijke jongen. Lief en sociaal, voor alle mensen en dieren. Tijdens de wandeling begroet hij iedereen vriendelijk. Ondanks zijn grote sullige lijf is Romeo eigenlijk een grote pup. Hij springt en rent en haalt in zijn enthousiasme gekke capriolen uit. Romeo zal de basis commando's bijgebracht moeten worden. Maar hij is slim en begrijpt wat je van hem vraagt. Romeo is dol op andere honden waar hij graag mee rent en speelt. Maar mensen zijn meer zijn ding. Romeo is zeer mensgericht. Een hondenmaatje in huis zou gezellig zijn maar is voor hem niet noodzakelijk. Romeo kan het goed vinden met katten maar door zijn speelse onbehouwen gedrag kan dit niet prettig zijn voor een kat. Tenzij het een kat is die zijn grenzen aangeeft, Romeo accepteert deze. Grenzen aangeven is sowieso noodzakelijk voor Romeo. Hij is eigenlijk nog een kind die moet leren wat wel en niet mag. Romeo is geleerd aan de riem te lopen. Dat gaat goed tot hij andere mensen of honden ziet. In dat geval kan hij in zijn enthousiasme nog wel eens trekken. In huis is Romeo rustig en goed gemanierd. Tot hij zich gaat vervelen. Romeo heeft tenminste twee lange wandelingen per dag nodig, jonge sterke hond die hij is. Hij speelt graag met speeltjes en houdt ervan weggegooide ballen/speeltjes terug te brengen. Als deze jongen goed getraind wordt zal hij hierbij winnen van de echte retrievers.  Natuurlijk is Romeo een puber die uit verveling zaken kan vernielen dus schoenen opbergen als Romeo in de buurt is! Wat het alleen-zijn betreft, dit is Romeo nog niet echt gewend en ook dit zal hem geleerd moeten worden, uiteraard stapje voor stapje. Romeo houdt van eten! Hij houdt ook van eten stelen! Ook van de andere honden in de buurt. Dus enige begeleiding hierin is gewenst. Romeo is niet gewend aan een bench, omdat hij zich verder netjes gedraagt in huis. Mochten zijn nieuwe baasjes dit wel wensen is een training hierin nodig. Romeo houdt er niet zo van om in een kleine ruimte opgesloten te zitten. Mee autorijden gaat overigens goed. Romeo is bang voor stokken. Mannen met een wandelstok kunnen hem flink angst aanjagen. Dit is vrij gebruikelijk voor Griekse zwerfhonden aangezien deze vaak op brute wijze weggejaagd worden door mannen met stokken. Conclusie: Romeo is een jonge aanhankelijke, loyale en mensgerichte hond die veel liefde te geven heeft maar nog wel veel moet leren. 

Opmerking:

Romeo's achterpoten zijn licht gebogen en hij is in Athene nagekeken door een orthopedische dierenarts. Romeo's onderbenen bleken licht naar buiten gedraaid. De naam hiervoor is external tibia torsion (slightly bent shin bone - bone below the knee - towards outside). De dierenarts constateerde dat behandeling of een operatie niet nodig is. Romeo heeft er geen pijn of last van. En zal dit ook in de toekomst niet krijgen. In het laatste filmpje geeft de orthopeed uitleg. 

Voor meer informatie over SCARS en het geweldige werk van deze organisatie zie https://www.wereldhonden.nl/over-ons/buitenlandse-partners/scars-athene