Maya (nieuw!)


Geslacht: Teef
Ras/Type: Kruising
Leeftijd: 6 maanden
Schofthoogte: +/- 50 cm
Gesteriliseerd: Nee
Land van Herkomst: Almerìa, Spanje
Huidige verblijfplaats: Almerìa, Spanje
Vergoeding: 400 euro
   
Contact opnemen  

Het verhaal van Maya:

In het Zuiden van Spanje worden honden regelmatig aan hun lot overgelaten. Een Belgisch echtpaar zet zich met hart en ziel in voor deze arme dieren. Zij hebben in de omgeving van Almeria een kleinschalige opvang gerealiseerd waar zo'n 35 honden goed en verantwoord gehouden worden, waaronder Maya. Arme Maya werd gevonden in een vuilniscontainer, samen met nog 4 andere pupjes. Ze waren nog maar 3 weken oud. Alle hondjes waren extreem mager en zaten onder de vlooien. Gelukkig werd het vijftal op tijd ontdekt en meegenomen. Maya en haar lotgenoten kwamen terecht in een gastgezin waar ze goed gevoed en verzorgd werden. Alle kleintjes vonden een nieuw thuis behalve Maya en zo bleef ze alleen achter. Voor haar ontwikkeling en opvoeding is het echter belangrijk dat ze met andere honden kan spelen dus werd de hulp ingeroepen van het Belgische echtpaar. Maya verblijft sindsdien in de opvang en speelt dagelijks met de andere honden. Zij ontwikkelt zich als een blije vrolijke hond. Binnenkort heeft zij alle benodigde vaccinaties gehad en vanaf 6 februari is Maya klaar voor haar reis naar Nederland.

Het karakter van Maya:

Maya heeft een zware start gehad in het leven, maar daar is gelukkig niets meer van te merken! Maya is een lieve en blije pup/puber van bijna 6 maanden. Ze heeft een ontzettend zacht karakter en is erg sociaal, zowel naar andere honden als naar mensen. Ze komt regelmatig even een knuffel halen en fysiek contact doet haar goed. Ondanks dat ze niet het formaat heeft van een schoothondje vindt ze heel fijn om af en toe toch even op schoot te kruipen.
Omdat Maya nog zo jong is heeft, is ze soms een beetje onbezonnen. Een gezin met hele kleine kindjes is dus geen goede combinatie. Maya vindt het leuk om te spelen met een balletje, te trekken aan een trektouw of heerlijk te kauwen op een bot. Zo nu en dan heeft ze haar dolle dwaze vijf minuten. Maya is redelijk zindelijk, mits ze op tijd wordt uitgelaten. Nu is dat zes keer per dag. 'S nachts slaapt ze naast twee andere honden, allen in hun eigen bench en dat gaat goed. Overdag kan Maya ook een uurtje alleen in een bench omdat het los laten lopen zonder toezicht in de kamer nog geen optie is. Als echte pup/puber sleept ze met alles wat niet mag. Ze loopt goed mee aan de riem en ze is nieuwsgierig naar alles wat ze ziet. Ze is niet bang voor auto's of fietsers, ze gaat soms wel even zitten om ernaar te kijken. Maya is geen kleine hond daarom is het belangrijk dat er in haar nieuwe thuis voldoende ruimte is. Dat wil zeggen een ruime tuin zodat ze de ruimte heeft om haar benen te strekken. Maya heeft veel energie, dus we zoeken baasjes die er graag met haar op uit willen gaan. Maya is een fanatische en zachtaardige hond die je met een positieve benadering en positieve beloning goed dingen kan leren. Maya is slim en leergierig en gaat graag mee op cursus. 

Opmerking:

Voor meer informatie over de opvang in Spanje zie: https://www.wereldhonden.nl/over-ons/buitenlandse-partners/galgos-rescue-almeria
Nieuw filmpje volgt binnenkort