Max (gereserveerd)


Geslacht: Reu
Ras/Type: Kruising
Leeftijd: 5 jaar
Schofthoogte: 50 cm
Gecastreerd: Ja
Land van Herkomst: Gocek, Turkije
Huidige verblijfplaats: Baambrugge
Vergoeding: 425 euro
Bijzonderheden: Nieuw filmpje van Max!
Hogere adoptievergoeding vanwege hogere kosten voor honden uit Turkije (verklaring zie tekst)
Contact opnemen  

Het verhaal van Max:

Max is als pas geboren puppy, samen met zijn moeder en broertjes en zusjes (waaronder Gigi, ook op deze site) gevonden in een achtertuin. De moederhond is waarschijnlijk op straat gezet en heeft de tuin gekozen als plek om te bevallen. De bewoners wisten niet wat ze ermee aan moesten en belden het asiel. Vrijwilligers kwamen de moeder en haar pups de volgende dag meteen ophalen en sindsdien verblijven de honden in de opvang. Dit was in 2016 en Max brengt dus al vijf jaar door in het asiel. Hoog tijd om deze lieve hond een kans te geven op een gelukkig bestaan in Nederland, met een eigen thuis en baasjes die voor hem zorgen. Max heeft alles in zich om een geweldige huishond en maatje te zijn. Max is geboren in januari 2016. Op 17 april is Max in Nederland aangekomen. Hij wordt opgevangen in een gastgezin in Baambrugge. Hier is geen andere hond aanwezig.

Het karakter van Max:

Max is de meest verlegen hond uit het nest. Hij is vriendelijk maar gevoelig en onzeker. Het leven in het drukke asiel, tussen de vele andere honden, is natuurlijk ook niet ideaal voor hem. De vrijwilligers doen hun uiterste best Max meer zelfvertrouwen te geven. Tijdens de wandelingen aan de riem loopt Max goed mee en lijkt hij te genieten van zijn spaarzame uitjes. Max heeft een goed karakter en er zit geen greintje kwaad in hem. Hij is afwachtend en vertrouwt mensen niet meteen. Na een poosje wordt Max nieuwsgierig en komt hij naar je toe. We zoeken dus mensen met geduld, liefde en tijd. Mensen die Max stapje voor stapje vertrouwd maken met zijn nieuwe leven, zij krijgen een fantastische hond ervoor terug. Max heeft een goede band met zijn zus Gigi. Ze zoeken vaak troost bij elkaar in de drukte van het asiel. Om die reden zijn Max en Gigi samen naar Nederland gekomen. Voor Gigi is al een thuis gevonden. We hopen dat dit binnenkort ook voor lieve Max zal lukken.

Hier de beschrijving volgens het gastgezin van Max:

Max is echt een lieverd. Een rustige, makkelijke en gezellige hond om in huis te hebben of mee op pad te zijn. Hij heeft zo’n heerlijke snoet. Max is inmiddels een aantal weken in het gastgezin en draait al best goed mee. Hij gaat graag mee erop uit. Vier keer per dag wandelen, waarvan ’s ochtends en/of ’s middags een wat grotere ronde vindt hij heerlijk en hij heeft dit ook wel nodig. Hij geniet zichtbaar en begint steeds meer te snuffelen en van zijn omgeving te genieten. Hij loopt makkelijk aan de lange lijn mee en trekt doorgaans niet. Hij houdt van water en loopt graag even een sloot of meertje in en bij warm weer gaat hij er zelfs in liggen. Hij leeft dan helemaal op. Vreemde honden begroet hij vriendelijk of hij loopt er in een lichte boog omheen. Degene die ongevraagd in zijn nekvel hangen, zoals bv een pup, krijgen een blaf. Verder hebben we hem nog nooit horen aanslaan. Hier in het dorp kan hij het goed vinden met een blonde labrador waarmee hij graag even samen optrekt. Max zou prima bij een andere hond geplaatst kunnen worden, mits deze stabiel is. Ook een kat in huis zou gaan, al zien we wel dat de katten die buiten lopen zijn aandacht trekken en hij hier graag even naar toe zou willen gaan om kennis te maken. Een beetje liggen zonnen in de tuin, lekker rollen door het gras of met zijn lijf tegen de (lounge) banken schuren, horen bij zijn dagelijkse gangetje. Max heeft soms alleen korte periodes waarin hij het moeilijk heeft (met zichzelf.) Dit uit zich in wat piepen en soms nog wat onrustig zijn. Eigenlijk alleen in de ochtend even, rond 7 uur, of als degene die voor hem zorgt even weg is, ook al is er nog iemand in huis. Als hij straks verhuist naar zijn nieuwe thuis en een kleine terugval zou krijgen, dan kan het zijn dat hij hierbij ook soms in de deurmat zal willen graven. Dit alles kan echter prima ondervangen worden door hem af te leiden. Door hem te aaien, kriebelen, borstelen of een puzzel of snuffel-spelletje met hem te doen, komt hij hier gemakkelijk doorheen. Tijdens zo’n onrustige fase is Max erg lief. Er zit geen greintje kwaad of agressie in hem. Een kauwstaafje/botje helpt soms ook. Even lekker wandelen kan ook, maar op die momenten trekt hij in het begin wel aan de riem. Max kan nog niet echt alleen zijn. Inmiddels zo’n 10 a 15 minuten. Dit zal echt stapje voor stapje moeten worden opgebouwd. Met geduld, tijd, liefde en vertrouwen, zie je Max ontspannen en steeds meer durven genieten van het nieuwe huishonden leven. Max gaat liefst overal mee naar toe. Hij is makkelijk in de auto en ook een terrasje met hem pakken gaat prima. Hij gaat rustig erbij liggen, zeker na een fijne wandeling. Max is een super lieve en knuffel hond. Echt een maatje voor het leven.

Opmerkingen:

Voor meer informatie over de opvang in Gocek zie: https://www.wereldhonden.nl/over-ons/buitenlandse-partners/goecek-animal-rescue-turkije

Helaas zijn wij genoodzaakt een hogere adoptievergoeding voor de Turkse honden te vragen. De reden hiervan is een verplichte hondsdolheidstest die in Ankara uitgevoerd dient te worden. De kosten hiervan alleen al bedragen 100 euro. Wij hopen dat er baasjes zijn die deze hogere adoptievergoeding graag over hebben voor hun favoriete wereldhond. In dit geval uit Turkije. Ook deze hond verdient tenslotte een gelukkig leven.