Yuma (geadopteerd)


Geslacht: Teef
Ras/Type: Kruising
Leeftijd: 10 maanden
Schofthoogte: 45-50 cm
Gesteriliseerd: Ja
Land van Herkomst: Göcek, Turkije
Huidige verblijfplaats: Den Haag
Vergoeding: 425 euro
Bijzonderheden: Hogere adoptievergoeding vanwege hogere kosten voor honden uit Turkije (verklaring zie tekst)
Contact opnemen  

Het verhaal van Yuma:

In het heuvelachtige bosrijke gebied tussen Dalaman en Fethiye (Zuid-Turkije) bevindt zich op een afgelegen plek een zwerfhondenopvang waar zo’n 200 honden opgevangen en verzorgd worden. Ook Yuma heeft hier de eerste periode van haar leven doorgebracht. Haar moeder Ayla is bij het asiel gedumpt. Ze bleek zwanger te zijn en beviel twee weken later van tien schattige pupjes waaronder Yuma. Ayla bleek een geweldige moederhond te zijn die haar pups behalve veel liefde ook een opvoeding gegeven heeft. Yuma heeft dus een goede start in haar leven gehad. Ze heeft maanden in de speciale puppy afdeling van het asiel doorgebracht. Hier kon Yuma heerlijk spelen en ravotten met de andere pups, waaronder haar broertjes en zusjes. Op 7 maart is Yuma in Nederland aangekomen. Ze wordt opgevangen in een gastgezin in Den Haag waar meerdere honden aanwezig zijn.

Het karakter van Yuma:

Yuma is een vrolijke, speelse, nieuwsgierige jonge hond met veel energie. Het is een knuffeltante en op mensen gericht. Ze volgt je waar je ook maar gaat. Kijkt de kat uit de boom bij andere honden, maar dat duurt maar even. Yuma is geen blaffer. Ze speelt leuk met de honden in het gastgezin, al binnen enkele dagen. Ze loopt redelijk goed aan de lijn, trekt niet en wil graag naar buiten. Ze is nieuwsgierig en gezellig. Natuurlijk moet ze nog manieren leren zoals laag blijven en is ze erg op eten gefocust. Met een consequente opvoeding en een cursus heeft Yuma alles in zich om een heerlijke familiehond te worden. 

Opmerking:

Voor meer informatie over de opvang in Gocek, Turkije zie https://www.wereldhonden.nl/over-ons/buitenlandse-partners/goecek-animal-rescue-turkije

Helaas zijn wij genoodzaakt een hogere adoptievergoeding voor de Turkse honden te vragen. De reden hiervan is een verplichte hondsdolheidstest die in Ankara uitgevoerd dient te worden. De kosten hiervan alleen al bedragen 100 euro. Wij hopen dat er baasjes zijn die deze hogere adoptievergoeding graag over hebben voor hun favoriete wereldhond. In dit geval uit Turkije. Ook deze hond verdient tenslotte een gelukkig leven.