Bambi (geadopteerd)

Geslacht: Teef
Ras/Type: Kruising
Leeftijd: 1 jaar
Schofthoogte: 40 cm
Gesteriliseerd: Ja
Land van Herkomst: Struga, Macedonië
Huidige verblijfplaats: Voorburg
Vergoeding: 350 euro
   
Contact opnemen  

Het verhaal van Bambi:

Struga is een kleine plaats aan het meer van Ohrid in Macedonië, die de laatste jaren door steeds meer Nederlandse toeristen wordt bezocht. Straathonden zijn hier heel gewoon. Beti, een plaatselijke dierenbeschermster en contactpersoon van stichting Wereldhonden, doet wat ze kan door de honden bij te voeren en te castreren. Kwetsbare honden zoals pups en gewonde honden geeft zij onderdak op haar boerderij. Bambi werd in 2019 bij de boerderij van Beti achtergelaten. Ze was zo klein dat Beti haar met de fles heeft gevoed. In september kwamen twee Nederlandse studenten op bezoek bij Beti en zij waren erg gecharmeerd van kleine Bambi. Ze boden aan haar op te vangen totdat zij haar definitieve familie heeft gevonden. Zo had Bambi de mazzel dat zij op hun terugreis gelijk mee naar Nederland mocht.

Het karakter van Bambi:

Bambi is een slim hondenmeisje van ongeveer 1,5 jaar oud en 40 cm hoog. Een lief, trouw hondje dat van lekker kroelen en aandacht houdt. In het bos is zij helemaal in haar element om daar te snuffelen, rennen en met andere honden te spelen. Ze loopt dan los, maar houdt haar opvangbaasjes goed in de gaten en komt zich regelmatig bij hen melden. Bambi kan goed met mensen overweg, alleen kleine kinderen vindt zij nog wat spannend. Ook met andere honden en katten is zij sociaal.
Bambi zou het heel leuk vinden als zij bij een gezin komt waar een andere hond of honden wonen zodat zij hun maatje kan worden. Het opvanggezin vindt haar een leergierig hondje. We zoeken daarom sportieve mensen die van wandelen houden en gemotiveerd zijn samen op cursus te gaan en te ontdekken wat voor hondensport bij haar past. Veel alleen thuis zitten is niets voor Bambi.

Opmerking:

Voor meer informatie over de opvang in Macedonië https://www.wereldhonden.nl/over-ons/buitenlandse-partners/struga-macedonie