Popeye 

Geslacht: Reu
Ras/Type: Kruising
Leeftijd: 4 jaar
Schofthoogte: 27 cm
Gecastreerd: Ja
Land van Herkomst: Corfu, Griekenland
Huidige verblijfplaats: Eindhoven
Vergoeding: 360 euro
   
Contact opnemen  

Het verhaal van Popeye:

Popeye is een tijd geleden door een juwelier uit Corfustad gevonden op een drukke rotonde aan de rand van het centrum van de hoofdstad. Hij heeft het kleine gewonde hondje in veiligheid gebracht en contact opgenomen met een dierenbeschermster met de vraag of hij Popeye bij haar mocht komen brengen. Zo kwam Popeye in de opvang terecht. De juwelier dacht aanvankelijk dat hij was aangereden, Popeye had een vreemd oogje en hij kon niet goed lopen. De dierenbeschermster is onmiddellijk met hem naar de dierenarts gegaan en uiteindelijk bleek het oogprobleem te worden veroorzaakt doordat het derde ooglid steeds voor zijn oogjes schoof. Dit is operatief hersteld en zijn ogen zijn helemaal in orde. Ook is uit een uitgebreid medisch onderzoek naar voren gekomen dat er gelukkig niets gebroken was aan zijn pootjes maar dat hij waarschijnlijk een flinke klap had gekregen. Met medicatie is Popeye weer helemaal goed op de been gekomen. Helaas kwam wel uit bloedtesten naar voren dat Popeye aan Leishmaniose lijdt, dit is een ziekte die door een levend zandvliegje overgebracht kan worden (voor meer informatie zie onze homepagina onder het kopje 'hond adopteren' > 'informatie' > 'ziektes'). Popeye krijgt hier momenteel een kuur voor die heel goed aanslaat. Na deze kuur kan er gestopt worden met de medicatie en zal een nieuwe bloedtest moeten uitwijzen of verdere medicatie nodig is. Aan hem is overigens niets te merken, hij ziet er heel erg goed uit met zijn glanzende vacht. Popeye is geboren omstreeks eind 2016, weegt zo'n 9 kilogram en heeft een schofthoogte van ongeveer 27 cm.

Het karakter van Popeye:

Popeye is een heel lief, aanhankelijk hondje. In het begin toen hij in de opvang kwam moest hij wennen aan de aanwezige mensen en honden en vond hij alles best een beetje spannend. Inmiddels geniet hij van alle menselijke aandacht die hij krijgt en heeft hij als grote hobby lekker op schoot liggen. Ook lekker op zijn rug liggen op een stoel kan hij uren volhouden. Spelen met andere honden is voor hem ook heel erg leuk. Hij heeft een wat kortharige stugge vacht die hij goed laat verzorgen.
Auto rijden vind Popeye ook helemaal leuk. Uiteraard zal hij zich de Nederlandse hondenmanieren nog eigen moeten gaan maken, nadat hij de reis naar Nederland heeft gemaakt. Met geduld, aandacht en liefde zal dat Popeye zeker gaan lukken. De periode van gewenning kan mogelijkerwijs wel wat tijd vragen.

Opmerking:

voor meer informatie over de opvang op Corfu zie http://www.wereldhonden.nl/over-ons/buitenlandse-partners/corfu