Thekla Geslacht: Teef
Ras/Type: Kruising
Leeftijd: 4 jaar
Schofthoogte: 54 cm
Gesteriliseerd: Ja
Land van Herkomst: Zakynthos, Griekenland
Huidige verblijfplaats: Maarheeze
Vergoeding: 400 euro
   
Contact opnemen  

Het verhaal van Thekla


Thekla is gevonden op een drukke weg, samen met haar zusje Froso. Zich niet bewust van enig gevaar, waren de jongedames  naar hartelust aan het spelen. Het scheelde niet heel veel of ze waren aangereden. Gelukkig waren er attente reisleiders van Tui. Zij stopten hun bus onmiddelijk om de hondjes van dit gevaar te redden. Zij hebben Thekla en Froso naar de shelter ZAWF gebracht (Zakynthos Animal Welfare Fun). Thekla is geboren rond augustus 2016, is 54 cm hoog en weegt 18 kilo. 

Het karakter van Thekla

Thekla is een nieuwsgierige, levenslustige hond, met een heel lief karakter. Thekla was als pup de ondeugendste van de 2 zusjes. Ze verbleef tot voor kort in de kleinschalige shelter van ZAWF, waar verschillende soorten honden zitten. Daar kon zij goed overweg met alle honden en de vrijwilligers waren dol op haar. 
Inmiddels verblijft Thekla in een gastgezin in Maarheeze.  Zij vinden Thekla een lieve, slimme en leergierige hond. Thekla moet nog wel wennen aan alle nieuwe dingen die zij in Nederland tegenkomt. Dat is logisch want zij is gewend aan het leven in de shelter op Zakynthos. Zo kan zij bijvoorbeeld schrikken van, voor haar vreemde geluiden, als een vrachtauto. Onbekende honden en mensen benadert zij ook nog voorzichtig.  Met de hond des huizes en Thekla samen gaat het goed, daar trekt ze zich een beetje aan op en leert ze dingen van. Ze leert bijvoorbeeld dat ze aandacht moet delen. Wij zoeken voor Thekla mensen met enige hondenervaring. Daar er een snufje herdershond in haar genen lijkt te zitten, is het bieden van leiding en structuur belangrijk voor Thekla. Thekla is dol op wandelen en ze is slim genoeg om een leuke training mee te doen.

Opmerking

voor meer informatie over de opvang op Zakynthos zie: www.wereldhonden.nl/over-ons/buitenlandse-partners/zawf-zakynthos