Ervaringen

Hieronder enkele wereldhondenbaasjes aan het woord!

Heeft u ook een wereldhond geadopteerd?

Wij nodigen u graag uit uw ervaringen met ons te delen.

Dit kan door uw verhaal/foto's te mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Alvast bedankt!

Lieve Bella past bij ons

Sinds 20 februari is Bella (6 mnd) bij ons gezin gekomen. De begeleiding/uitleg vanuit Wereldhonden verliep uitstekend. Ook de telefoontjes van hoe het gaat zijn bij ons goed ontvangen.

Bella is een hond zonder staart en is de afgelopen 4 maanden gegroeid. Niet alleen fysiek, maar ook mentaal. Oudere mannen met een wandelstok is nog een dingetje en ook naar mensen aan de voordeur moet geblaft worden.
Bella is een schatje, ondeugend en ondernemend en past met haar postuur en gedrag uitstekend bij ons. In de auto, mee naar de camping, op bezoek gaan, lange wandeling en samen zwerfafval rapen, allemaal geen probleem.
We zijn maar wat blij met “onze” Bella.

Carina Blom

Lieve, slimme Sil

Wat ben ik blij dat wij met Stichting Wereldhonden in contact zijn gekomen! Daar viel jou lieve koppie met Smile (zoals je eerst werd genoemd) mij direct al op. Maar helaas je stond al in optie. Hè wat jammer. Nou ja verder zoeken dan maar naar de juiste match. Meerde pogingen voor andere honden ook gedaan, maar met mij vele anderen dus helaas... Toch weer even jou checken op de site Sil(vester), en ja hoor, jou optie was eraf gelijk mailen, en contact gelegd, maar ook nu waren er meerdere gegadigde voor jou (gelukkig maar). Eind februari zou je vanuit Roemenië / Craiova met transport naar NL komen, spannend! Er kwam nogal wat op je pad, en na overleg en goede gesprekken met contactpersoon Stichting Wereldhonden en de geweldige hondenfluisteraar het gastgezin in Baambrugge, waar je tijdelijk werd opgevangen – was daar onze eerste ontmoeting, en ja hoor een schot in de roos. We hadden direct wat met je, en ondanks jou grote angst, overwon de nieuwsgierigheid het. Zaterdag 13 maart, kwam je voor het echie bij ons. De ontmoeting met onze twee katten, hoe lief jij daar op reageerde en vooral de kat Prada (zie foto) de net als wij gelijk de klik al met jou voelde. Lieve lieve Sil wat breng jij veel vreugde, liefde en dankbaarheid met je mee!......................

 

Alexei, van de Italiaanse straat naar een boeddistisch tempeltje in Apeldoorn

Bodhi
Bijna vier weken geleden hebben we de hond Alexei van de Stichting Wereldhonden geadopteerd. En met ‘we’ bedoel ik het boeddhistisch tempeltje De Dharmatoevlucht in Apeldoorn en mijzelf, Baldwin, de monnik van de tempel. We noemen Alexei nu Bodhi, een Sanskriet woord dat ‘verlichting’ betekent. En Bodhi brengt waarlijk een zonnetje in de tempel. Alhoewel hij in Italië voor enige tijd op straat heeft gezworven en doof is, vindt hij het leven in het tempeltje en vooral het begroeten van alle bezoekers een waar genoegen. Bodhi heeft inmiddels een aardig grote fanclub opgebouwd. Buiten is Bodhi een en al jeugdige speelsheid, vol van energie. Binnen, en vooral in de meditatieruimte, is hij de rust en stilte zelve, dus Bodhi doet zijn naam eer aan........

 


Onze lieve, hartverwarmende Ming

Wat een aanwinst is onze kleine Ming. Via onze dochter kwamen we terecht bij stichting Wereldhonden. Na wat rondneuzen op de site viel ons oog gelijk op het fotootje van Ming. We waren op slag verliefd. We hebben gelijk een aanvraag voor haar ingediend. De dag erna werden we gebeld  en kregen we te horen dat er nog een andere familie een aanvraag voor haar had gedaan. De dag daarna kregen wij te horen dat wij waren uitgekozen.  We waren door het dolle heen. We hoefden maar een paar weekjes te wachten totdat ze naar Nederland kwam vanuit Roemenië. Er was gelijk een wederzijdse klik. Ze voelde zich gelijk thuis bij ons en voor ons was het alsof ze er altijd al was geweest. Het ging vanaf het eerste moment super goed. Ze voelde zich zo vertrouwd bij ons. Ze zoekt veel contact en geniet van haar leven hier. Heeft leren spelen, houd ontzettend van knuffelen. Ze geniet van onze wandelingen, spelen met de andere buurthonden, rennen naast de fiets.........

Onze dappere, lieve Nocciolina

Op Verhuishonden.nl  kwamen wij Nocciolina tegen. Snel reageren, natuurlijk was iemand ons voor. (Het lijkt of je er niet tussenkomt op Verhuishonden, maar vertrouw erop dat de juiste hond jullie vindt.) Na een paar weken stond ze nog in onze favorieten dus toch eens bellen. Het eerste adoptiegezin had er net van afgezien überhaupt aan een hond te beginnen. Wij mochten gaan kijken. Noccio zat in een geweldig gastgezin en ook vrijwilligster Yentel heeft ons ook heel fijn geholpen. Noccio komt uit een laboratorium in Italië. Wow, dat zo dicht bij huis mensen dierproeven met honden doen was een grote reality-check. En tegelijk fijn dat wij een bijdrage aan de andere kant van het menszijn mogen leveren door haar op te nemen in ons gezin. 
 
Haar naam hebben we Noccio(lina) gelaten. Het betekend pinda en met Indisch bloed in onze familie vonden we het een leuk extra teken dat deze hond bij ons hoort........ 
 
 
 

Eindelijk geluk voor Italiaanse Rea

Als je opzoek bent naar een een bijzondere hond om een nieuw thuis te geven
is Stichting Wereldhonden een warme aanrader!
De hele organisatie werkt echt vanuit hun hart met en voor de dieren waarbij
ze heel zorgvuldig zijn! Ze steken heel veel tijd en energie vrijwillig in het redden,
opvangen, laten bijkomen en herplaatsing van de dieren die vaak een rugzakje hebben
en die een veilig plekje nodig hebben. Wat ik heel fijn vind is de openheid en duidelijkheid
in communicatie:ze geven een eerlijke beschrijving van de dieren, zijn transparant in de
meerdere stappen van de mogelijke adoptieprocedure en ze zoeken daarmee heel bewust
naar goede matches voor dier & mens. Belangrijk, want dat voorkomt problemen
en hertraumatisering van de dieren, die juist vaak al zoveel hebben meegemaakt!...


Dolce, een echte Wereldhond!

Dolce heeft korte tijd gezworven en is toen in Vibo Valentia (Italië) opgevangen. 27 februari 2021 kwam Dolce naar Nederland. Ze had 2 dagen gereisd en moest toen nog een uur voor we thuis kwamen. Ze was heel rustig. Na 1,5 uur kwam ze voorzichtig de bench uit en zocht een veilig plekje achter de bank.
Wij hebben Dolce nu bijna een maand. Het is een echte knuffelkont en wil graag aandacht, maar kan ook zo maar een paar uur lekker luieren in haar mand. Inmiddels heeft ze een luie stoel ingepikt. Hiervandaan kan ze lekker naar buiten kijken. Ze voelt zich al helemaal thuis. We wonen bij het bos en dat is voor Dolce een feestje. Hier heeft ze inmiddels kennis gemaakt met andere honden en heerlijk gespeeld. Gisteren kwamen we een koppeltje  zwijnen tegen waarvan ze schrok, maar ze bleef toch staan kijken........

Lieve, trouwe, eigenzinnige Max

Hier onze lieve trouwe en eigenzinnige Max.
De ervaring die wij hebben met Wereldhonden is een en al positief. Vanaf begin van het contact met Frank tot de aankomst in Den Bosch was echt: Chapeau.  De opvang in Italië, de reis naar Nederland, de contactmomenten onderweg. Nogmaals onze welgemeende dank hiervoor. Zo mooi om er zo betrokken bij te zijn. Bij aankomst zo warm ontvangen. En zo spannend allemaal en met Max hebben we weer een superhond die beetje bij beetje onze taal begint te begrijpen. De commando's hier, zit en af gaat supergoed. Af en toe vindt Max nog wel een weg om er tussen uit te piepen Max is zeer vindingrijk. Dit hebben we opgelost door een GPS tracker aan zijn halsband te installeren. Zo gauw hij 100 meter weg is, gaat de telefoon. Dit werkt voor ons en Max prima.
Groetjes van Max Liesbeth en Hen.

Marly, de liefste!

Marly (voorheen Tulip) is de liefste hond die ik ken. Open voor alles en iedereen (behalve vogels). Ze is heel trouw en lief. Soms nog een beetje ondeugend maar ik zou haar niet kunnen missen! Ze is super enthousiast als ze andere dieren ziet. Autorijden is haar ding nog niet, dat komt waarschijnlijk omdat ze er misselijk van wordt. (Meer foto's van Marly hieronder).

Nathalie


Flow, een 'meid' met een gouden hart

….Wat zijn wij ‘Lucky bastards’  dat wij deze meid met een gouden hart hebben mogen adopteren van Stichting Wereldhonden!
Letterlijk en figuurlijk een wereldhond…..
 
Begin januari hebben wij Popcorn, zo heette ze toen, opgehaald bij Petra (subliem gastgezin en begeleiding) in Den Haag. Daarvoor hadden wij al een proef wandeling gemaakt met Petra, Popcorn en onze hond Mus om te kijken of er wederzijds een klik was… Jazeker een klik en een match!