Ervaringen

Hieronder enkele wereldhondenbaasjes aan het woord!

Heeft u ook een wereldhond geadopteerd?

Wij nodigen u graag uit uw ervaringen met ons te delen.

Dit kan door uw verhaal/foto's te mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Alvast bedankt!

Onze dappere, lieve Nocciolina

Op Verhuishonden.nl  kwamen wij Nocciolina tegen. Snel reageren, natuurlijk was iemand ons voor. (Het lijkt of je er niet tussenkomt op Verhuishonden, maar vertrouw erop dat de juiste hond jullie vindt.) Na een paar weken stond ze nog in onze favorieten dus toch eens bellen. Het eerste adoptiegezin had er net van afgezien überhaupt aan een hond te beginnen. Wij mochten gaan kijken. Noccio zat in een geweldig gastgezin en ook vrijwilligster Yentel heeft ons ook heel fijn geholpen. Noccio komt uit een laboratorium in Italië. Wow, dat zo dicht bij huis mensen dierproeven met honden doen was een grote reality-check. En tegelijk fijn dat wij een bijdrage aan de andere kant van het menszijn mogen leveren door haar op te nemen in ons gezin. 
 
Haar naam hebben we Noccio(lina) gelaten. Het betekend pinda en met Indisch bloed in onze familie vonden we het een leuk extra teken dat deze hond bij ons hoort........ 
 
 
 

Eindelijk geluk voor Italiaanse Rea

Als je opzoek bent naar een een bijzondere hond om een nieuw thuis te geven
is Stichting Wereldhonden een warme aanrader!
De hele organisatie werkt echt vanuit hun hart met en voor de dieren waarbij
ze heel zorgvuldig zijn! Ze steken heel veel tijd en energie vrijwillig in het redden,
opvangen, laten bijkomen en herplaatsing van de dieren die vaak een rugzakje hebben
en die een veilig plekje nodig hebben. Wat ik heel fijn vind is de openheid en duidelijkheid
in communicatie:ze geven een eerlijke beschrijving van de dieren, zijn transparant in de
meerdere stappen van de mogelijke adoptieprocedure en ze zoeken daarmee heel bewust
naar goede matches voor dier & mens. Belangrijk, want dat voorkomt problemen
en hertraumatisering van de dieren, die juist vaak al zoveel hebben meegemaakt!...


Dolce, een echte Wereldhond!

Dolce heeft korte tijd gezworven en is toen in Vibo Valentia (Italië) opgevangen. 27 februari 2021 kwam Dolce naar Nederland. Ze had 2 dagen gereisd en moest toen nog een uur voor we thuis kwamen. Ze was heel rustig. Na 1,5 uur kwam ze voorzichtig de bench uit en zocht een veilig plekje achter de bank.
Wij hebben Dolce nu bijna een maand. Het is een echte knuffelkont en wil graag aandacht, maar kan ook zo maar een paar uur lekker luieren in haar mand. Inmiddels heeft ze een luie stoel ingepikt. Hiervandaan kan ze lekker naar buiten kijken. Ze voelt zich al helemaal thuis. We wonen bij het bos en dat is voor Dolce een feestje. Hier heeft ze inmiddels kennis gemaakt met andere honden en heerlijk gespeeld. Gisteren kwamen we een koppeltje  zwijnen tegen waarvan ze schrok, maar ze bleef toch staan kijken........

Lieve, trouwe, eigenzinnige Max

Hier onze lieve trouwe en eigenzinnige Max.
De ervaring die wij hebben met Wereldhonden is een en al positief. Vanaf begin van het contact met Frank tot de aankomst in Den Bosch was echt: Chapeau.  De opvang in Italië, de reis naar Nederland, de contactmomenten onderweg. Nogmaals onze welgemeende dank hiervoor. Zo mooi om er zo betrokken bij te zijn. Bij aankomst zo warm ontvangen. En zo spannend allemaal en met Max hebben we weer een superhond die beetje bij beetje onze taal begint te begrijpen. De commando's hier, zit en af gaat supergoed. Af en toe vindt Max nog wel een weg om er tussen uit te piepen Max is zeer vindingrijk. Dit hebben we opgelost door een GPS tracker aan zijn halsband te installeren. Zo gauw hij 100 meter weg is, gaat de telefoon. Dit werkt voor ons en Max prima.
Groetjes van Max Liesbeth en Hen.

Marly, de liefste!

Marly (voorheen Tulip) is de liefste hond die ik ken. Open voor alles en iedereen (behalve vogels). Ze is heel trouw en lief. Soms nog een beetje ondeugend maar ik zou haar niet kunnen missen! Ze is super enthousiast als ze andere dieren ziet. Autorijden is haar ding nog niet, dat komt waarschijnlijk omdat ze er misselijk van wordt. (Meer foto's van Marly hieronder).

Nathalie


Flow, een 'meid' met een gouden hart

….Wat zijn wij ‘Lucky bastards’  dat wij deze meid met een gouden hart hebben mogen adopteren van Stichting Wereldhonden!
Letterlijk en figuurlijk een wereldhond…..
 
Begin januari hebben wij Popcorn, zo heette ze toen, opgehaald bij Petra (subliem gastgezin en begeleiding) in Den Haag. Daarvoor hadden wij al een proef wandeling gemaakt met Petra, Popcorn en onze hond Mus om te kijken of er wederzijds een klik was… Jazeker een klik en een match!
 
 

Lieve Luna

Wat heb je een ontzettend lief koppie en je bent ook een echte schat. Vanaf het eerste moment dat we je foto’s zagen, waren we verkocht en vastbesloten om je een nieuw thuis te geven.
Je bent nu bijna 3 maanden bij ons en nog steeds merken we dat je relaxter wordt, je voelt je steeds meer op je gemak. In het begin was alles vreemd en eng, auto’s en vooral scooters vind je nog steeds heel eng. Ik zeg iedere keer opnieuw tegen je dat ze je weer niet hebben aangereden. Je hebt zoveel geleerd en je vindt het ook leuk om nieuwe dingen te leren. Het is heel leuk om te zien hoe je vertrouwen in ons is gegroeid in de afgelopen weken en nog steeds groeit. Je bent een lieve en ondeugende dame die vooral de mannen in ons gezin met gemak om je pootje windt......

Diam, wat een schat!

Vandaag is ze exact 3 maanden bij ons, lieve Diam (voorheen Dyam). En wat mogen wij ons gelukkig prijzen!
Het was wel even spannend (tot en met de dag van vertrek), Griekenland zat net in code rood, zo ook het vliegverkeer.. Maar ze hebben vanuit Korfu alles geprobeerd en gelukkig kon ze samen met 2 andere gelukkigen met iemand (Jennifer bedankt!) meereizen. 
Alles en dan ook alles is bij deze stichting perfect geregeld (onze ervaring). Vanaf de aanmelding tot aankomst. Ze willden alles van ons weten (bijna dan hè;-)), om zo te weten of ze wel op een goede (en blijvende) plek terecht zou komen. En dat is maar goed ook, hart voor de dieren! 
We zijn heel dankbaar met ons nieuwe gezinslid. Eigenlijk ging het allemaal gewoon vanaf het begin heel goed. Oké, het was even wennen (logisch natuurlijk), maar hoe ze werd omschreven op de website, klopt als een bus. Heel lief en houdt van alle aandacht die ze krijgt......

Teddy, mijn grote bom van liefde

Wat ben ik gelukkig met mijn lieve hondje Teddy uit Corfu ;-) Ik noem haar me grote bom van Liefde….ze is zo ontzettend LIEF! Haar eerste naam was Smaragda, maar ik heb haar uiteindelijk Teddy genoemd omdat ze zo’n ontzettend stoer wijffie is. Ze springt overal op af, is nergens bang voor en al na een paar weken speelde ze met de grote honden in het park. Ik heb nog een hond uit Roemenië en de match tussen die twee is Geweldig. Had niet durven dromen dat het zo goed zou gaan. Ze zijn elkaars beste maatjes, spelen veel (wild) en slapen samen. Je kan merken dat Teddy het goed heeft gehad op Corfu omdat ze zo aan mensen was gewend, totaal geen verlegenheid of angst. Mijn grote dank voor de mensen die voor haar in Griekenland hebben gezorgd. Zij hebben haar een goede basis gegeven wat haar nu een blij, zelfverzekerd hondje heeft gemaakt. 
Hondje adopteren met Wereldhonden is voor mij een fijne ervaring geweest. Ze werken grondig, aardige en zeer betrokken. Ik kan alleen maar lof over hun spreken, vooral de moeite de ze hebben genomen om de pups voor de lockdown in Nederland te krijgen. Niets minder dan een wonder hoe dat is gegaan. Ik ben de stichting ook heel dankbaar dat ik Teddy heb mogen adopteren.....

Muurbloempje Alex

Het is inmiddels een half jaar geleden dat ik Maali uit Macedonië, ophaalde van Schiphol. Maali heet nu Alex (roepnaam), vernoemd naar de beroemde ontdekkingsreiziger Alexander van Humboldt. Op Schiphol trof ik een bange, verstijfde hond aan die geen stap wilde doen op die enge gladde vloer aldaar. Ook thuis heeft hij de eerste dagen niet durven lopen. Alles was eng; de telefoon die geluid maakte, vloeren, deuren die open gingen, de televisie, auto’s, fietsen. Noem maar op. Vanaf dag drie begon Alex de wereld voorzichtig te ontdekken. In Macedonië werd Alex omschreven als ‘muurbloempje’ en dat is hij ook en nog steeds. Een heerlijke lieve, bescheiden welgemanierde hond. 
Super rustig in huis, maakt niets stuk, blaft niet, raakt zijn eten pas aan als jij het zegt. Tikt je voorzichtig aan met zijn snuit als hij wat wil vragen, gaat heel rustig naast je zitten, niet opdringerig enz. En een super hond bij andere honden.