De verhaal van Alexei:

Alexei is een prachtige Engels Setter. Hij  is door een dierenvriendin naar de kleinschalige shelter van Anna en Luciano in Vibo Valentina, gebracht. Toen deze vrouw hem vond, was hij in zeer slechte conditie (zie laatste foto). Alexei was broodmager en zag er verwaarloosd uit. Het was duidelijk dat hij maanden honger heeft moeten lijden. Toen Alexei aankwam in de shelter was hij behoorlijk van slag en bang. Maar eenmaal gewend bij Anna, Luciano en de andere hondjes, kwam zijn ware, mooie karakter naar voren. Alexei is 2 jaar, gevaccineerd, gesteriliseerd en negatief getest voor leishmania.  Alexei verblijft in een gastgezin in 's Gravezande. 

Het karakter van Alexei:

Alexei is een vrolijke, speelse hond. Het is een plezier om naar hem te kijken. Hij is zachtaardig en ontzettend vriendelijk naar alle andere honden. Hij is aanhankelijk, dol op mensen en voor kroelen neemt hij ruim de tijd. Engelse setters zijn actieve honden met een jachtinstinct. Soms gaan ze dus 'hun neus achterna'. Ze hebben ook veel beweging nodig. Daarom zoeken wij voor Alexei mensen met een goede tuin en het heeft onze voorkeur als er een andere hond in het gezin is waar hij gezelschap aan heeft en waar hij zich aan kan optrekken. We vinden het ook belangrijk dat de toekomstige baasjes genoeg tijd hebben om er met hem op uit te trekken en eventueel met Alexei te gaan trainen. Daar is hij slim genoeg voor en dan kan hij ook zijn energie kwijt. Het zal hem ook goed doen, overigens lijkt het ons ook geen straf om met hem aan de gang te gaan.
Alexei verblijft in een gastgezin in 's Gravezande sinds 4 april 2021. Daar leert hij hoe het is om te leven in Nederland. De gastouder omschrijft hem als een lieve, aanhankelijke hond, die erg van knuffelen houdt. Hij is al goed zindelijk en het lopen aan de lijn gaat steeds beter. Als hij andere honden ziet, is hij dolenthousiast en kan hij een 'gat in de lucht springen'. Hij is jong en hij is dan ook gek op spelen met andere honden. Daar waar hij buiten energiek is, is hij binnen vrij rustig. Als hij er lekker op uit is geweest, kan hij voldaan op zijn kussen of in het kantoor van de gastouder, in slaap vallen. Alleen thuis blijven, vindt Alexei nu nog moeilijk, dat is niet zo gek want is hij pas kort in Nederland. De gastouder is hiermee aan het oefenen en de toekomstige baasjes zullen daarmee verder moeten gaan.
Wie geeft deze charmante Engelsman met de Russische naam een actief en liefdevol leven? 

Opmerkingen:

Voor meer informatie over de Engelse Setter, zie: Engelse setter | Rassen | Honden & Hondenrassen

Voor meer informatie over de opvang in Italië zie https://www.wereldhonden.nl/over-ons/buitenlandse-partners/vibo-valentia