Het verhaal van Costin

Costin is een kruising Spinone Italiano, dat is een zeer oud Italiaans hondenras, dat weer afstamt van de Segugo Italiano. Costin heeft maanden op straat gezworven, samen mijn zijn grote vriend Fred (ook op deze website). Een aardige mevrouw had met ze te doen en heeft ze een tijdje eten en drinken gegeven. Maar het werd te gevaarlijk op straat voor hen en deze lieve dame heeft ze uiteindelijk naar de kleinschalige opvang van Anna en Luciano gebracht, in Vibo Valentia. We weten helaas niet waar ze vandaan komen en of ze samen zijn opgegroeid. Duidelijk is dat ze dikke vrienden zijn, die steun aan elkaar hebben gehad toen ze op straat leefden. Costin is ongeveer 5 jaar oud, gecastreerd en gevaccineerd. Costin komt begin april naar Nederland en wordt samen met zijn vriend Fred in hetzelfde gezin in Groesbeek geplaatst. De aanwezigheid van Fred geeft Costin een vertrouwd gevoel en helpt hem met het wennen in Nederland.

Het karakter van Costin

Costin is een wat afwachtende hond met een lief en sociaal karakter. Zijn zelfvertrouwen groeit met de dag en hij is gek op aandacht een een knuffel op zijn tijd. Ook Costin zal nog het een en ander moeten leren van het leven binnen een familie in Nederland. Wij zoeken voor Costin lieve, geduldige mensen, die hem de tijd en ruimte willen geven om hem helemaal tot bloei te laten komen. Mensen die een huis met een tuin hebben, waar hij lekker kan ravotten.  Costin is een actieve hond die van beweging houdt, dus zijn nieuwe familie moet het ook fijn vinden er lekker met hem op uit te gaan.  

Opmerkingen:

Voor meer informatie over de opvang in Italië zie https://www.wereldhonden.nl/over-ons/buitenlandse-partners/vibo-valentia

Meer informatie over de Spinone Italiano zie: Spinone italiano | Rassen | Honden & Hondenrassen