De verhaal van Fred

Wij vermoeden dat Mooie Fred een Italiaanse rashond is, een Segugio Italiano. Fred heeft maanden op straat gezworven, samen mijn zijn grote vriend Costin (ook op deze website). Een aardige mevrouw had met ze te doen en heeft ze een tijdje eten en drinken gegeven. Maar het werd te gevaarlijk op straat voor hen en deze lieve dame heeft ze uiteindelijk naar de kleinschalige opvang van Anna en Luciano gebracht, in Vibo Valentia. We weten helaas niet waar ze vandaan komen en of ze samen zijn opgegroeid. Duidelijk is dat ze dikke vrienden zijn, die steun aan elkaar hebben gehad toen ze op straat leefden. Fred is ongeveer 3 jaar oud, gecastreerd, gevaccineerd en negatief getest voor leishmania.

Het karakter van Fred

Fred is een ontzettend lieve en aanhankelijke hond. Hij heeft genoeg vertrouwen en gaat makkelijk naar mensen toe. Wel zal hij zal nog moeten wennen aan het leven in een gezin maar wij denken dat hij dat vrij makkelijk op zal pakken. Wij zoeken voor Fred lieve mensen, die een huis met tuin hebben en er lekker met hem op uit willen gaan. Fred is een actieve hond die van een wandeling houdt. Wie geeft deze ranke heer met de prachtige oren en wijze uitstraling een fijne plek? Fred komt begin april naar Nederland, waar hij eerst in een gastgezin in Groesbeek wordt geplaatst. 

Opmerkingen:

Voor meer informatie over de Segugio Italiano: http://www.hondenrassen.nl/rassen/segugio-italiano/

Voor meer informatie over de opvang in Italië zie https://www.wereldhonden.nl/over-ons/buitenlandse-partners/vibo-valentia