Het verhaal van Vera:

Vera heeft veel te lang doorgebracht in een zogenaamde 'public shelter', een gemeentelijk dierenasiel,  in Vibo Valentia Italië. De dierenasiels in Zuid-Italië zijn niet te vergelijken met de dierenasiels zoals wij die kennen. Het zuiden van Italië is arm, dierenwelzijn heeft nauwelijks prioriteit. Toen een goede vriendin van onze contactpersoon Anna Vera en haar broer Tommie zag, heeft zij Anna direct gewaarschuwd. Vera en Tommie moesten daar weg, zij zagen er zo ongelukkig en slecht uit. Haast was geboden. Anna twijfelde geen moment en heeft Vera en Tommie in haar kleinschalige opvang opgenomen. Vera heeft daar een aantal maanden doorgebracht en is op 6 februari in Nederland aangekomen. Zij wordt opgevangen in een gastgezin waar al een andere hond aanwezig is. Voor broer Tommie zijn inmiddels adoptanten gevonden in Nederland. Vera is ruim 7 jaar oud, haar gebit was in zeer slechte staat en is onlangs gesaneerd. Vera voelt zich sindsdien zichtbaar beter. Zij is helemaal klaar om van haar nieuwe leven, als Nederlandse huishond, te genieten. Het is haar zo gegund.

Het karakter van Vera:

Vera kwam helemaal tot bloei bij Anna. En ook in het Nederlandse gastgezin waar ze opgevangen wordt. Waar Vera eerst een ongelukkige indruk maakte is ze nu een hond die geniet van het leven. Elke dag is een nieuw avontuur voor haar. Ze rent in het rond, speelt met de andere honden in de opvang en is een waar knuffelkanon. Er straalt weer blijdschap uit haar lieve ogen, ze voelt zich eindelijk geliefd en veilig. Vera is in eerste instantie wat afwachtend in het contact met vooral mannen. Dat is ook logisch, ze heeft zolang nauwelijks menselijke aandacht gehad. Ook heeft Vera een andere hond om zich heen nodig. We merken dat Vera zich enorm optrekt aan de hond in het gastgezin. Het geeft haar duidelijk een veilig gevoel, wat begrijpelijk is aangezien ze altijd honden om zich heen heeft gehad. Verder moet Vera geduldig en liefdevol benaderd worden. Ze is dol op lekkere snoepjes en die helpen ook om haar uit haar schulp te laten komen. Vera verbaast iedereen nog elke dag met haar enorme levenskracht en levensvreugde. In Nederland moest ze wennen aan alle nieuwe dingen en geluiden, zoals het verkeer of drukke plekken. In het gastgezin wordt Vera goed gesocialiseerd. Ze loopt inmiddels al goed en rustig mee aan de riem buiten. In de auto is ze relaxed en in huis al helemaal zindelijk. 

Opmerkingen:


Voor meer informatie over de opvang in Italië zie https://www.wereldhonden.nl/over-ons/buitenlandse-partners/vibo-valentia