Het verhaal van Stevie

Stevie is gevonden toen hij in de omgeving van de shelter van Zante Strays aan het rondscharrelen was. Hij liep, heel gevaarlijk, op het midden van de weg. Hij was op zoek naar voedsel. Stevie was doorweekt en zag er verschrikkelijk slecht uit. Iedere keer als er een auto voorbij kwam, kromp hij ineen, later zou pas duidelijk worden waarom. De vrijwilligster van Zante Strays heeft hem meegenomen en direct naar de dierenarts gebracht. Daar werd duidelijk dat hij nagenoeg blind is. Daarnaast was een aantal tanden zo misvormd, dat de vrijwilligster niet begreep dat hij überhaupt heeft kunnen eten. De dierenarts heeft zijn misvormde tanden verwijderd. Vervolgens werd Stevie werd geplaatst bij een gastgezin van Zante Strays. Daar is hij op krachten gekomen. Hij is een paar kilo aangekomen en zijn vacht glanst weer. Alhoewel er goed voor hem wordt gezorgd, leeft hij voornamelijk buiten. Bovendien is zijn maatje in het gastgezin onlangs overleden. Het is tijd voor Stevie om lekker binnenshuis te mogen wonen, bij lieve mensen in Nederland. Stevie is geboren rond februari 2010 en heeft een schofthoogte van 47 cm. Wij zoeken voor Stevie mensen die de tijd en ruimte voor hem hebben.  Alhoewel Stevie al een dagje ouder is, is hij nog gezond en fit genoeg om zijn laatste jaren bij een fijne familie te slijten. Hij heeft een check-up gehad bij de dierenarts. Met wat geduld, aandacht en liefde zal het volop genieten zijn van deze zachtaardige knuffelbeer. 

Het karakter van Stevie

Ondanks dat Stevie het nodige heeft moeten doorstaan in zijn leven, is het een vrolijk en ontzettend zachtaardig hondje. Hij is eigenlijk de ideale gezinshond. Niet moeilijk, gek op knuffelen en spelen. De kinderen van het gastgezin hebben altijd veel plezier met hem. Hij is nog energiek genoeg om lekker te wandelen. Zijn blindheid en respectabele leeftijd weerhouden hem er niet van lekker rond te rennen in de tuin van het gastgezin. Onderstaande filmpjes spreken wat dat betreft boekdelen. In Nederland zal hij moeten wennen aan alle nieuwe geuren en situaties. Toch denken wij dat Stevie deze verandering aankan. Hij is er fit en slim genoeg voor. Bovendien heeft hij nog zoveel liefde te geven aan zijn aanstaande baasjes. Zante Strays heeft onze hulp gevraagd bij het zoeken van fijne mensen voor deze bijzondere hond. Dat doen wij met alle liefde want Stichting Wereldhonden vindt dat álle honden een mooi leven verdienen.  Wie geeft deze doorzetter een warme mand en veilig thuis?

Opmerking:

Voor meer informatie over de shelter op Zakynthos zie: www.wereldhonden.nl/over-ons/buitenlandse-partners/zante-strays-zakynthos