Het verhaal van Sousta:

Sousta is enige tijd geleden aangetroffen even buiten een klein dorpje op het eiland Corfu. Een dierenbeschermster die in dit dorpje woont liep daar toevallig en kwam Sousta moederziel alleen zwervend tegen. Zij heeft haar in alle rust in veiligheid weten te brengen en haar meegenomen naar haar huis. Ze heeft haar de eerste dagen alle zorg en aandacht gegeven zodat Sousta een beetje bij kon komen. Daarna is zij gesteriliseerd en toen ze daar ook goed van was hersteld is ze naar de buitenopvang verhuisd van deze dierenbeschermster. Sousta is ongeveer 1,5 jaar oud, weegt zo'n 15 kilogram en heeft een schofthoogte van +/- 40 cm.

Het karakter van Sousta:

Sousta is een hele lieve, vriendelijke en makkelijke hond. Zij kan goed overweg met de andere honden in de opvang. Zij gedraagt zich heel open naar zowel mensen als honden. Ze heeft een mooie vacht die makkelijk te onderhouden is, zij laat zich goed kammen en borstelen. Uiteraard zal Sousta wanneer zij de reis naar Nederland heeft gemaakt zich de Nederlandse hondenmanieren nog eigen moeten gaan maken. Gezien haar jonge leeftijd zal haar dat zeker gaan lukken als zij met alle rust,
liefde en aandacht begeleid gaat worden daarin. Na een zekere periode van gewenning kan een leuke, leerzame cursus een handig hulpmiddel zijn om de aanpassing in Nederland verder succesvol te laten verlopen.

Opmerking:

voor meer informatie over de opvang op Corfu zie http://www.wereldhonden.nl/over-ons/buitenlandse-partners/corfu